Svensk teknik möter nederländska utmaningar

Under måndagen arrangerades ett matchmaking-event mellan svenska cleantech-företag och nederländska företag som arbetar med restströmmar. 

Behovet av smarta, hållbara lösningar för de biologiska restströmmarna i Nederländerna är stort och därför gav den nederländska industrin uppdraget att hitta lösningar på restströmsutmaningen till Dutch Refinery Cluster och Nutrient Platform. Genom Smart City Swedens nätverk, kontaktades North Sweden Cleantech och Cleantech Östergötland. Norra Sverige har många nya, innovativa lösningar på förädling av biologiska restströmmar. Cleantech-företag från regionen tillfrågades och tillsammans med företag från Cleantech Östergötland blev ett matchmaking-event ett faktum.

Under en eftermiddag arrangerades ett fyrtiotal möten mellan femton bolag. Bland de mest populära företagen fanns de svenska företagen C-Green och Biocompost som var fullbokade. Utöver C-Green och Biocompost deltog även bioraffinaderiklustret RISE Processum i matchmakingen och knöt flera kontakter för framtida samarbeten. Den utvärdering som gjordes i samband med mötena visade att 88 procent av alla möten som hölls under eftermiddagen ansågs vara mycket relevanta eller relevanta för fortsatt kontakt. Redan under dagens gång efterlystes kontaktuppgifter till deltagarna så att fler möten skulle kunna bokas in. 

- Vi fick många bra kontakter som vi kommer att genomföra uppföljningsmöten med. Vi har också några vi inte kunde ha möte med idag som vi ska boka in, säger Thomas Storsjö från Biocompost.

Det blev ett lyckat event för både våra svenska cleantech-företag och företagen i Nederländerna.

 

Läs mer om C-Green, Biocompost

och RISE Processum

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.