Svenska företag besöker Chemical Valley i Lyon

I samband med Pollutec-mässan i Lyon förra veckan arrangerade Cleaner Growth och Invest in Lyon technical visits för besökande företag. 

De svenska företagen Järven EcoTech och Envibat tog tillfället i akt och besökte avfallshantering och hållbara industrier i Lyons Chemical Valley.

- Jag såg inga tekniska nyheter vad gäller den industriella vattenreningen säger Anders Lundahl på Envibat. Utrustningen är av standardmodell och det var inte heller något stack ut inom teknologin. Jag ser att det finns mycket att göra inom logistiken för det externa industriella avloppsvattnet som tas emot av företagen, berättar Anders.

Ett av de företag som besöktes var AxelOne, en forskningsplattform där kontor, utrustning och laboratorium samnyttjas av flera forskningsteam. Tillgången till avancerad utrustning är en stor ekonomisk fördel för företagen. De låsbara kontoren som företagen hyr säkerställer att affärshemligheter bevaras.

Emil Eriksson, på Järven Ecotech, besökte Aqua Lyon som är ett av Frankrikes mest moderna avloppsreningsverk. Han var framför allt imponerad av hanteringen av restprodukten, alltså slammet. De minimerar mängden slam bland annat genom att använda egna torkugnar vilket minskar volymer och transportbehov.

- Det  är roligt att se att de kommit långt inom vissa specifika områden och att dom är effektiva i sin hantering. Ett intressant och givande besök, säger Emil.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.