Sverige rankas det mest innovativa landet i EU

I innovativionsrapporter som nyligen publicerats, hamnar Sverige på första plats som EU:s mest innovativa land och på tredje plats i världen.

Europeiska kommissionen publicerade nyligen 2022 års upplaga av European Innovation Scoreboard, som är en jämförande bedömning av forsknings- och innovationsprestanda i EU:s medlemsstater och utvalda tredjeländer. Sverige fortsätter att rankas som nummer ett och är också i toppen av listan över länder som identifierats som "innovationsledare" med en prestation på 135,7 % av EU-genomsnittet.

Global Innovation Index spårar det aktuella innovationsläget globalt och rankar 132 länders innovativa prestanda och även i denna rapport rankas Sverige som nummer ett i EU och nummer tre i världen, efter Schweiz och USA. 

Sverige är ett land med starkt entreprenörskap och innovationer, med företag som IKEA, Volvo, Spotify och Minecraft. Den historiska traditionen av uppfinnare, den höga utbildningsnivån, den sociala stabiliteten, tillgången till statligt stöd, en väl utbyggd infrastruktur inom data och IT, det nära samarbetet mellan forskningsinstitut och privata och offentliga och sektorer samt en hög grad av jämställdhet är några av de faktorer som gör Sverige till en av de mest innovativa ekonomierna i världen.

North Sweden Cleantech arrangerar Technical and Business Visits. Klicka här för att läsa mer om Technical and Business Visits.

Top

Boka ett besök

OBS:
Varmt välkommen på besök! Besökare står för alla kostnader i samband med besöket, inklusive flyg, boende, måltider, översättningar etc.

  • 1. Välj ett av dina huvudsakliga mål med besöket.

  • 3. Fokusområde/områden för besöket?

  • 9. Deltagarlista

    Deltagare #1

  • Kontaktuppgifter för arrangören för din räkning

Kontakt