Taggad på miljöteknik

Service Node, ett start up företag med rötterna i Umeå, har mycket positivt att säga om projektet Cleaner Growth som under åren 2016-2018 legat till grund för innovations- och exportplattformen North Sweden Cleantech. Service Node är ett cleantechföretag vars smarta taggar underlättar och effektiviserar arbetet med service och underhåll av lokaler och utrustning, vilket minimerar behovet av pappersdokumentation.

I en intervju med Johannes Nylund, VD på Service Node, berättar Johannes att projektet bidragit med nya kontakter till större aktörer inom grön teknik, ren energi och hållbara lösningar som tex Umeå Energi och Umeå kommun. Företaget har även fått värdefulla kontakter till andra mindre bolag och startups som, liksom Service Node, levererar lösningar inom Smart Cities.

Johannes Nylund fortsätter intervjun med att berätta att projektet, förutom kontakter, även bidragit med insikter om internationella marknader och med finansieringsråd.

- De stöd som har varit mest relevanta för oss är studieresan till Silicon Valley, samarbetet med Umeå Energi samt den finansiering från Energimyndigheten som möjliggjordes genom de kontakter som projektet skapat, säger Johannes.

- Totalt sett har North Sweden Cleantech genom Kompetensspridning i Umeå och Uminova Innovation alltid präglas av en bra samverkan, dialog och ett fint bemötande, avslutar Johannes.

 

Text: Peter Hedman och Maria Klintenäs

Bild: Service Node

 

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.