Testa din bioekonomi innovation - Paper Province betalar

Har du en bioekonomisk innovationsidé du vill testa? Då har du säkert insett att det kostar en del pengar att ta fram en prototyp, eller göra en marknadsundersökning för att ta reda på ifall idén ens är möjlig. Den kostnaden kan Paper Province som är ett samarbete mellan industriklustren Triple Steelix i Bergslagen och Processum i Västernorrland hjälpa dig betala, upp till 50.000 kronor. Förutsatt att din idé bidrar till en hållbar utveckling.

SNABBARE INNOVATIONSPROCESS
Det tar tid att innovera. Innovatörer världen över lägger pannan i djupa veck för att försöka klura ut ifall det är värt risken att investera i sin nästa idé, vilket gör att innovation tar onödigt lång tid. Därför vill vi hjälpa kreativa idébärare att snabba upp innovationsprocessen rejält. Du kan få hjälp att utveckla din idé och vi kan bära en del av den ekonomiska risken.

TYSTNADPLIKT
Givetvis har vi tystnadsplikt. Vi kommer aldrig stjäla din idé, eller berätta om den för någon annan, såvida inte du ger ditt uttryckliga godkännande i förväg.

VILKEN HJÄLP KAN DU FÅ?
Paper Province har ett stort nätverk av experter sakkunniga inom så gott som alla delar av de skogliga värdekedjorna. Genom oss kan du också få nyttja pilotmaskiner och testtutrustning som finns inom klustret. Du kan få hjälp att hitta rätt personer och kompetenser och därmed korta din innovationsresa med år. Du kan också få hjälp att hitta ekonomiska bidrag och finansiärer och mycket annat.

SAMARBETE MED ANDRA KLUSTER
Eftersom detta projekt genomförs i samarbete med industriklustren Triple Steelix i Bergslagen och Processum i Västernorrland har du tillgång till ett stort antal kompetenser och testmiljöer. Genom Processum får du bland annat tillgång till en omfattande pilotpark för bioraffinaderiutveckling. Här finns pilotanläggningar och laboratorier för termokemisk förbehandling, biotekniska processer, termokemiska synteser, hydrotermisk konvertering och för upprening/separation. Dessutom finns möjlighet att göra pilotförsök på alger, viskosspinning, torrefiering och torkning. Triple Steelix samarbetar med flera nationella lärosäten för att utveckla kunskap kring produktion av stål och metaller. De sammanför också olika testmiljöer i ett nätverk för att kunna hjälpa företag utveckla nya produkter av metall.

Se originaltexten, läs mer om erbjudandet och Paper Province och anmäl dig här->

Projektet ”Stöd till innovatörer i tidiga skeden” genomförs i samarbete med Triple Steelix och Processum och medfinansieras av Vinnova.

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.