Umeå-företaget Seaflex ställer ut på All-Energy i Skottland

All-Energy är den största mässan i Storbritannien för förnybar energi och går av stapeln varje år i Glasgow, Skottland. North Sweden Cleantech kommer, tillsammans med projektet Cleantech Kvarken och EnergyVaasa, att finnas på plats och lyfta fram regionens bolag inom grön teknik, ren energi och hållbara lösningar. Flera aktörer ställer ut tillsammans med North Sweden Cleantech, bland annat de finska bolagen VEO och Jukolux samt Seaflex AB från Umeå.

Seaflex konstruerar högkvalitativa och flexibla förtöjningssystem för alla typer av förtöjningssituationer. Förankringssystemet, som består av förstärkt gummi, rostfritt stål och titan, förlängs och dras ihop i en jämn, smidig rörelse som håller bryggor, pontoner, vågbrytare, bojar och andra flytande byggnader stabila och i rätt position, även i mycket dåligt väder. Seaflex har stort fokus på miljö och deras förtöjningssystem varken förorenar det marina ekosystemet eller släpar på havsbotten, något som annars kan orsaka så kallade ”dead spots” där havsväxter dödas av släpande kättingar. Denna minimala inverkan på omgivningen gör systemet särskilt väl lämpat i känsliga områden som t.ex. nära korallrev och områden med skyddad marinflora.

Robin Wilhelmsson, Sales Executive på Seaflex: ”Vi ser det som ett viktigt steg att delta och synas på mässor såsom All-Energy för att fortsätta vår utveckling och positionering inom segmentet förnybar energi. Ett tydligt exempel på detta är att Seaflex under samma dagar som All-Energy mässan i Glasgow även skickar en representant till Sustainable Energy for All Forum i Lissabon, Portugal”

Storbritannien står inför en stor omställning. Endast 7,7% (2015) av landets energiförbrukning kommer från förnybara energikällor, vilket gör Storbritannien till en av de lägst rankade inom förnybar energi i Europa. Produktionen av tidvatten-, våg- och havsenergi i Europa, där Seaflex förtöjningssystem har en självklar plats, ligger i dag på en mycket låg nivå jämfört med de vanligare formerna av förnybar energi såsom biobränslen, avfall, vatten- och vind- och solkraft. Den produktion som trots allt finns är framförallt lokaliserad till Frankrike och Storbritannien, så potentialen är enorm. All-Energy är mötesplatsen för Wave & Tidal i Storbritannien med högt fokus på offshore wind och wave & tidal, vilket gör detta till en mycket intressant mässa för Seaflex att knyta nya samt vårda gamla kontakter på.

Text och bild: Jeanette Holmlund

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.