Vinnare av miljöpris i Norrbotten

Jokkmokksföretaget c/o Gerd fick Norrbottens miljöpris när Region Norrbotten och Almi Företagspartner Nord utsåg årets pristagare.

Enligt juryn är c/o Gerd ett mönsterexempel på hållbart företagande och visar världen det vackra med Jokkmokk och Norrbotten. Med motiveringen; För ett strukturellt och framgångsrikt hållbarhetsarbete i den extremt konkurrensutsatta skönhetsbranschen.

- Vi har enormt höga miljömål för vår verksamhet och det känns jätteroligt att uppmärksammas för det vi verkligen brinner för. En dunk i ryggen som bekräftelse för det arbete vi lägger ned, sa Johan Wiklund, vd.

C/o Gerd grundades av syskonen Anna-Lena Wiklund Rippert och Johan Wiklund. Båda två har arbetat som terapeuter inom skönhetsvården. Anna-Lena är utbildad Hudterapeut, Medicinsk Fotvårdare, Massör och Spa-terapeut. Johan är Frisör och Make Up-artist. Drömmen om att skapa ett eget hållbart skönhetsmärke tog fart år 2008 i en liten källarlokal i Jokkmokk. De utbildade sig inom kemi, letade råvaruleverantörer och produktutvecklade recept.

Region Norrbotten delar även ut ett internt miljöpris på 25 000 kronor som i år gick till Avdelning 62 L på Sunderby sjukhus med motiveringen; Avdelning 62 L på Sunderby sjukhus erhåller 2017 års miljöpris för sin framgång att integrera miljötänk i det dagliga arbetet i en verksamhet med fokus på många gånger svårt sjuka patienter.

Detta skriver Region Norrbotten, läs hela artikeln här.

Bild: Region Norrbotten

 

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.