Vinnovas Innovation Startups öppen för ansökan

Vinnova erbjuder Innovation Startups där nystartade företag som vill bidra till hållbar tillväxt på en global marknad, som har en verksamhet som baseras på nyskapande produkter eller tjänster samt har en skalbar affärsmodell får möjlighet att söka finansieringsstöd.

Med Innovation Startups kan små, nystartade företag, yngre än fem år och har en årsomsättning lägre än två miljoner söka upp till 300 000 kronor i finansieringsstöd. Stödet kan användas till att ta fram prototyper, utveckla affärsmodellen eller skapa strategier för att skydda företagets nya lösning.

Vinnova vill, genom programmet Innovation Startups, stödja unga, innovativa och jämställda företag. Målet är att skapa förutsättningar för företag att utveckla sina verksamheter i faser där det kan vara svårt att få annan finansiering. På kort sikt ska ska programmet bidra till ökad förmåga hos unga företag att bygga affärer och ökad medvetenhet att jobba med hållbarhet och jämställdhet som konkurrensdrivande faktorer i sina affärer. På lång sikt ska programmet bidra till att fler företag utvecklar sin affärsmässighet, växer och är lönsamma i internationell konkurrens, fler innovationer som bidrar till att skapa värde för kunden, samhället och miljön samt ett hållbart och jämställt företagande som stärker Sveriges konkurrenskraft genom innovationer som bidrar till att nå hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Låter det som något för ert företag? Läs mer och ansök senast 19 januari här!

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.