Frankrikes ambassadör besökte regionen

I ett besök organiserat av North Sweden Cleantech och Centerparitets Emil Källström, gästade Frankrikes ambassadör i Sverige, David Cvach, framstående organisationer inom cleantech-området i Västernorrland. I Örnsköldsvik besöktes Processum och SEKAB där ambassadören fick information om företagens verksamheter samt om olika framtidsprojekt som bedrivs.

- Det är fantastiskt roligt att David Cvach, Frankrikes Sverigeambassadör, tar sig tid och besöker intressanta och aktiva företag och institut i Västernorrland, säger Helena Näsström, internationell affärsutvecklare vid North Sweden Cleantech och organisatör av besöket.

I länet finns många aktörer som arbetar med att driva på den gröna omställningen. Ambassadören och hans sällskap besökte, förutom Processum i Örnsköldsvik även företag som ligger i framkant av den gröna utvecklingen i Härnösand och Sundsvall.

- Det är roligt att vår verksamhet uppmärksammas internationellt som i det här fallet av den franske ambassadören i Sverige, säger Björn Alriksson, gruppchef Bioteknik och den som presenterade Processum vid besöket. 

Processum är en aktiv part i det internationella projektet Sylfeed tillsammans med bland annat de franska projektpartners Norske Skog i Golbey och Arbiom, vilket passade bra i sammanhanget. Ambassadören var mycket intresserad och ställde, liksom övriga deltagare, flera frågor om våra projekt.

Vid besöket presenterade Jonas Markusson den verksamhet som bedrivs av SEKAB. Med på besöket var även Pierre- Alexandre Miquel, Head of Regional Economic Department - Nordic Countries, Emil Källström, Centerpartiets ekonomiske talesperson samt Anna-Britta Åkerlund, kommunstyrelsens andre vice ordförande i Örnsköldsvik.

David Cvach är sedan 2017 Frankrikes ambassadör i Stockholm och hans diplomatiska karriär har omfattat en rad befattningar i Frankrike och på franska ambassader sedan 1996.

 

Text och bild: Sören Back, Processum

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.