Indiens ambassadör på besök i Örnsköldsvik

Indiens ambassadör Monika Kapil Mohta är på besök i Örnsköldsvik. Intresset för regionen och norra Sverige är stort hos den indiska delegationen. Framför allt intresserar de sig för miljöteknikbolag inom bioekonomi.

Under vistelsen besöker deligationen bland annat Domsjö Fabriker, RISE Processum och SEKAB. De får också presentationer om staden, kommunen och regionen. En av presentationerna håller Helena Näsström från North Sweden Cleantech som berättar om North Sweden Cleantech och om några av de regionala företagen inom grön teknik, ren energi och hållbara lösningar. Ambassadören intresserar sig av flera regionala miljöteknikföretag men också den starka viljan att samverka i regionen. Samarbeten mellan organisationer, företag och universitet är något de imponeras av.   

- Det är givetvis roligt att höra att indierna är så intresserade av vår bioekonomi och företagen som är verksamma här. Vi är verkligen starka på detta område och vi kan visa på såväl spetskompetens och framgångsrika bolag som världsunik forskning, säger Helena.

Domsjö Fabriker står bakom inbjudan för att visa upp verksamheten och fabriken som ägs av Indiska Aditya Birla. Men syftet är förstås även att visa upp Örnsköldsvik och alla möjligheter inom bioekonomin.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.