Internationellt besök med avfallsfokus

Sveriges avfallshantering ligger i framkant och i Umeå finns flera populära besöksobjekt inom området. Förra veckan introducerades intressenter från Indien till hållbara lösningar inom avfallshantering genom ett besöksprogram framtaget av North Sweden Cleantech genom nationella initiativet Smart City Sweden.

Dagen började med ett besök på Klockarbäcken återvinningscenter tillsammans med Vakin för att lära sig hur Umeås hushåll återvinner och sorterar olika typer av avfall. Dagens andra besök var på Dåva kraftvärmeverk där både avfall och bioavfall förbränns i två separata pannor. Dåva är en av världens mest energieffektiva och miljövänliga anläggningar med avfall som huvudsakligt bränsle som sedan omvandlas till bland annat fjärrvärme och fjärrkylning. Avslutningsvis besökte gruppen Dåva DAC, deponi och avfallscenter, som tar hand om de giftigare avfallen som avfall- och bioaskor, förenad jord och restprodukter från industrin.

Inspiration och lärdom sammanfattar det tekniska besöket och våra internationella besökare lämnade Umeå med stor entusiasm.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.